Q&A MET DE (SMAAK)MAKERS achter Faiafood: Roussel Onions

zaakvoerders Roussel Onions- Faiafood
vrachtwagens Roussel aan kaai met logo

Iedere maand publiceren we een mooi gesprek met de mensen achter Faiafood. We spreken dit keer met Charlotte Roussel van Roussel Onions.

 

Ze geven het stokje aan elkaar door met een open vraag aan de volgende. Zo krijgt Faiafood een gezicht, waarvan de contouren zich steeds duidelijker aftekenen: Met de neus van de telers die hun hoogkwalitatieve reststromen afstaan om er weer nieuwe waarde aan te geven. De ogen van de verwerkers, die uien, knoflook en gember tot leven brengen. De tong van de chef, die een culinaire identiteit gaf aan Faiafood. En de mond van foodinfluencers die hun gerechten op smaak maken met Faiafood en de wereld laten weten hoe makkelijk en duurzaam Faiafood is. We spraken Charlotte Roussel over hun bijdrage aan het verwerken van (de restromen van) uien, knoflook en gember.

Deze maand: Q&A met Charlotte Roussel

Q: Hoe gaat een Belgisch familiebedrijf om met Nederlandse partners in de Joint Venture? 

“VAN ONZE CULTUURVERSCHILLEN MAKEN WE EEN VOORDEEL”

Q: Wat is jullie grootste uitdaging?

A: “Voor ons was binnen Faiafood vooral de communicatie een grote uitdaging. Het is een uitdagende, maar waardevolle ervaring om op vier verschillende locaties en met diverse werkgroepen samen te werken aan een project, wat zorgt voor veel nieuwe inzichten en mogelijkheden. Wij hebben dat nu goed onder controle, maar daar hebben we hard aan moeten werken.

Bij Roussel Onions staan we vooral voor de uitdaging van de klimaatverandering. Het wordt steeds ingewikkelder om je productie af te stemmen op de toelevering van producten door de wisseling in de oogsten, prijzen en maatvoering.

Q: Hoe gaan jullie om met duurzaamheid?

Onze verpakkingen worden zoveel mogelijk verduurzaamd. Voor voeding is dat uitdagend, omdat we ook te maken hebben met de houdbaarheid van onze producten als ze eenmaal versneden zijn. We volgen de laatste ontwikkelingen van duurzame verpakkingen op de voet, terwijl we ook rekening houden met de geldende regelgeving in verband met voedselveiligheid.

DUURZAAMHEID GAAT OOK OVER HOE JE MET JE MENSEN OMGAAT”

Q: Welke producten kunnen we van Roussel Onions verwachten binnen de Faiafoodrange?
A: “De Faiafoodrange strekt veel verder dan de purees en de sauzen. Wij zijn specialist in het versnijden van verse (teelt)producten. Voor de industrie versnijden wij op alle mogelijke manieren, voor de consument, dus onder het label Faiafood, maken wij uienringen en -blokjes in zakjes van 100 gram of 200 gram die gemakkelijk in de dagelijkse keuken toe te passen zijn. Datzelfde doen we met gember en knoflook, dus ook schijfjes en blokjes. Wij zijn de Quick Starts van Faiafood, vers gesneden, direct klaar voor gebruik. De purees zijn echter altijd langer houdbaar.

“WIJ VERWACHTEN DAT DE CONSUMENT NAAST VERSNEDEN UI, OOK OM GESNEDEN GEMBER EN KNOFLOOK GAAT VRAGEN”

A: “Dat doen we zeker wel, ook de knoflook en de gember versnijden we tot schijfjes en blokjes, maar je ziet ze nog niet veel in de winkel.

A: “Het leveren aan de consument is voor ons nieuw. Wat denk jij dat de consument verwacht van middelgrote ondernemers (KBO/MKB) op het gebied van duurzaamheid?”

Kom in contact

Faiafood ontwikkelt hoogwaardige plantaardige gemaksproducten op basis van uien, verse knoflook en gember. Faiafood levert onbewerkte, gesneden of gepureerde mixen van uien, verse knoflook en gember. Hiermee kan iedereen in een handomdraai een lekkere verse maaltijd op tafel toveren. Met Faiafood richten wij ons zowel tot consumenten als professionals. 

Wil je meer informatie of gewoon even hoi komen zeggen?