Cocktail met Faia gember shot en Pimms.

Gember Pimms Cocktail


Cocktail
Voor 6 personen

Smaakmaker: Faia apple/lemon gember shot (60 ml)

Voedingswaarde p.p.
130 kcal, eiwit 0,5 g, koolhydraten 13 g, vet 0 g, natrium 15 mg (zout < 0,1 g)

Ingrediënten


1 schoongeboende biologische sinaasappel

¼ biologische komkommer

200 gram aardbeien

4 takjes verse munt

240 ml Pimms No.1 (likeur)

1 zak ijsblokjes

3 Faia Apple/Lemon gember shots (à 60 ml)

400 ml koud gemberbier (bijvoorbeeld Fever-Tree)


Optioneel: verse munt om te garneren

Bereiding


Snijd de sinaasappel in vieren en vervolgens in dunne plakjes en doe ze in een karaf.

Snijd de helft van de komkommer en aardbeien in dunne plakjes en voeg ze toe.

Pluk de muntblaadjes van de takjes, kneus de bladjes met je vingers en voeg ze toe.

Schenk de Pimms erbij, zet de karaf in de koelkast en laat minimaal 1 uur trekken.  

Verdeel de ijsblokjes over 6 glazen.

Snijd de resterende komkommer en aardbeien in plakjes en verdeel ze over 6 glazen.

Vul de glazen voor ⅓ deel met de Pimmscocktail, voeg ⅔ vul af met gemberbier.

Schud de Faia gingershots voor gebruik, verdeel over de glazen.

Garneer met takjes munt.

Tip: Voeg sodawater naar smaak toe voor een minder pittig gemberaccent.