Groene Faia curry met kip en limoen
Groene faia curry met kip en limoen

Hoofdgerecht
Voor 4 personen

Smaakmaker: Faia’s verse knoflook & gemberpuree

Voedingswaarde p.p.
775 kcal, eiwit 28 g, koolhydraten 72 g,
vet 41 g, natrium 615 mg (zout 1,5 g)

Ingrediënten


2 groene (jalapeño) pepers
15 gram verse koriander
2 sjalotten
5 eetlepels Faia’s verse knoflook & gemberpuree
1 theelepel gemalen kurkuma
2 schoongeboende limoenen
4 eetlepels zonnebloemolie
300 gram basmatirijst
350 gram kippendij, in blokjes
1 bosje bosui
250 gram sugarsnaps
400 ml kokosmelk
2 stronkjes Shanghai paksoi
1 eetlepel Thaise vissaus


Optioneel: verse koriander en taugé om te garneren

  • Staafmixer met hakmolen of keukenmachine

Bereiding


Maak de currypasta in de hakmolen.
Verwijder de zaadlijsten van de groene pepers en snijd in kleine stukjes.
Snijd de koriander met de stelen grof.
Snijd de sjalotten in grove stukken.
Doe alles in de hakmolen van de staafmixer.
Voeg de Faia’s knoflook- en gemberpuree en kurkuma toe.
Rasp de schil van de limoenen en pers het sap uit.
Voeg de geraspte schil toe en houd het sap apart.
Maal alles tot een fijne puree. Voeg 2 eetlepels olie toe.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar.
Verhit de resterende 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze in 5 minuten rondom goudbruin.
Roer de groene currypasta erdoor en bak even mee.
Snijd de bosui in stukjes van 3 cm en voeg ze toe aan de kip.
Snijd de onder- en bovenkant van de sugarsnaps en voeg ze toe.
Roer de kokosmelk erdoor en zet de warmtebron lager.
Snijd de paksoi in de lengte in vieren en leg ze boven op de curry.
Leg een deksel op de pan en stoom ze in 3 minuten knapperig gaar.
Breng de curry op smaak met vissaus en het achtergehouden limoensap.
Schep de rijst en curry in aparte kommetjes, garneer de curry eventueel met takjes koriander en taugé.

Tip: Vervang voor een plantaardige curry de kip door goudbruin gebakken aubergine.
Breng op smaak met een scheutje tamari in plaats van vissaus.