Q&A MET DE (SMAAK)MAKERS achter Faiafood: My Happy Kitchen

Anne-Marie van My Happy Kitchen interview met Faiafood

Iedere maand publiceren we een mooi gesprek met de mensen achter Faiafood. We spreken dit keer met Anne-Marie van My Happy Kitchen.

 

Ze geven het stokje aan elkaar door met een open vraag aan de volgende. Zo krijgt Faiafood een gezicht, waarvan de contouren zich steeds duidelijker aftekenen: Met de neus van de telers die hun hoogkwalitatieve reststromen afstaan om er weer nieuwe waarde aan te geven. De ogen van de verwerkers, die uien, knoflook en gember tot leven brengen. De tong van de chef, die een culinaire identiteit gaf aan Faiafood. En de mond van foodinfluencers die hun gerechten op smaak maken met Faiafood en de wereld laten weten hoe makkelijk en duurzaam Faiafood is.

Deze maand: Q&A met Anne-Marie van My Happy Kitchen

Op haar blog My Happy Kitchen & Lifestyle deelt zij al ruim 10 jaar heerlijke recepten en vooral verhalen over eten. Zij schrijft over alles wat nieuw is maar ook over de geschiedenis van ons eten. Gezond eten staat hoog in het vaandel en dat betekent voor Anne-Marie gevarieerd, vers en zoveel mogelijk zonder pakjes en zakjes kookt. Anne-Marie maakte heerlijke gemberkoekjes van de gemberpuree en is fan van het eerste uur van Faiafood. Wij nemen een kijkje in haar keuken en vragen haar naar de mogelijkheden van Faiafood.

Q: Waar ging je hart het eerst sneller van kloppen toen je met Faiafood aan de slag ging?    

A: Er is vrijwel geen enkel lekker recept dat niet begint met ‘fruit een ui en wat knoflook’. En aangezien ik veel Aziatisch kook, komt daar ook vaak gember bij. Naast het feit dat Faiafood mij veel tijd bespaart, ben ik vooral gecharmeerd van het duurzame aspect: een oer-Hollands bedrijf dat buitenbeentjes gebruikt!

“OER-HOLLANDSE BUITENBEENTJES VOOR MIJN AZIATISCHE GERECHTEN!”

Q: Welke toepassingen zou je aanbevelen?

A: Verse gember is ontzettend lekker om toe te voegen aan roomkaas! Op mijn blog vind je een Portugees recept voor doce di tomate met gember roomkaas, waar je je vingers bij aflikt zo lekker. Twee centimeter verse gember staat ongeveer voor een theelepeltje Faiafood gemberpuree. Dan is deze dip zo klaar.

Doce di tomate

Q: Heb je tips voor de makers van Faiafood?

A: Mijn tip zou zijn dat ze er alles aan doen om de potjes knoflook- en gemberpuree in de supermarkten te krijgen. Als mensen het eenmaal hebben gebruikt en het gemak ervan ondervinden, zullen ze het graag blijven gebruiken.

“DE VERSE PUREES VAN FAIAFOOD MOETEN VOOR IEDEREEN VERKRIJGBAAR WORDEN”

Q: Estafettevraag van Arjan Biesheuvel (van Biesheuvel knoflook): Wat is voor jou het grote voordeel van verse knoflookpuree van Faiafood?

A: Bij mij zit m dat vooral in het gemak. Voorwaarde is dat de smaak goed is en het product puur. Maar ten opzichte van het verse pure product biedt Faiafood veel praktische voordelen: geen stinkende handen, geen gedoe met het schoonmaken van de knoflookpers, geen vezelige gember snijden!

Q: Wat zou je aan Sawari Fresh (o.a. producent van Nederlandse gember) willen vragen?

A: Is het nodig om gember te schillen als je het pureert?

Volgende maand publiceren we een interview met Arie Havelaar van Sawari Fresh.

Kom in contact

Faiafood ontwikkelt hoogwaardige plantaardige gemaksproducten op basis van uien, verse knoflook en gember. Faiafood levert onbewerkte, gesneden of gepureerde mixen van uien, verse knoflook en gember. Hiermee kan iedereen in een handomdraai een lekkere verse maaltijd op tafel toveren. Met Faiafood richten wij ons zowel tot consumenten als professionals. 

Wil je meer informatie of gewoon even hoi komen zeggen?