Meer gemak met basis ingrediënten ui, knoflook, gember van Faiafood 

Meer gemak met basis ingrediënten ui, knoflook, gember van Faiafood

 

Groeiende invloeden van etnische keukens

Over de hele wereld zijn uien, knoflook en gember de basis voor bijna elk gerecht. De invloed van alle etnische keukens in Nederland en België zorgt voor groeiende vraag naar meer gemak rondom deze smaakmakers. Vier gerenommeerde producenten van deze oergewassen hebben de handen ineengeslagen om onder de naam Faiafood gesneden, gehakte, gepureerde en geperste producten aan te bieden. De blokjes, schijfjes, purees en shots komen rechtstreeks vanuit de reststromen van de verse teelt. Met de producten van Faiafood kan de professionele maaltijdverstrekker tijd winnen én hygiënisch werken. Zonder handmatige verwerking wordt het pure product direct gebruikt om te koken, fruiten, bakken, roosteren of als smaakmaker in warme en koude gerechten. 

Lokale producenten met oog voor de toekomst

Faiafood is ontstaan uit de langdurige samenwerking tussen gerenommeerde lokale producenten, Biesheuvel Knoflook, Roussel Onions, Sawari Fresh (gember), die al jarenlang garant staan voor de levering van verse producten. Op hun land telen ze oer-Hollandse uien, verse knoflook en gember, waarvan Faiafood de reststromen en de buitenbeentjes gebruikt om natuurlijke smaakmakers te ontwikkelen, zoals de purees en marinades. Op deze manier wil Faiafood een bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling. Volgens Foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan ‘… wordt de eetcultuur in Nederland en België meer dan ooit geïnspireerd door wereldkeukens waar uien, knoflook en gember een cruciale rol spelen.’ 

Verse smaakmakers zo toevoegen

Voor de professionele maaltijdverstrekkers biedt Faiafood purees in kiloverpakking, met slechts 4% citroensap toegevoegd voor de houdbaarheid. Naast de klassieke verse knoflookpuree en verse gemberpuree, is er ook een 50/50 mix van knoflook en gember beschikbaar en een kiloverpakking aïoli op basis van verse knoflook.  Voor de consument zijn de potjes van 200gr verkrijgbaar waar Faiafood onlangs een reeks marinades aan heeft toegevoegd voor het marineren van vlees, groenten, vis, garnalen en zoete saté voor onder andere de barbecue. 

Shots tot slot

Faiafood voert ook enkele gembershots van vers fruit en kruiden in opvallende smaakcombinaties mango-wortel, kurkuma-peper, granaatappel-cassis en appel-limoen. Deze kunnen worden gebruikt om snel smakelijke mock- en cocktails te bereiden, om mee te koken of als power boost. De gembershots zijn in verschillende mixen te verkrijgen per 12 gembershots in een handzame verpakking. De grootverpakkingen van Faiafood zijn te verkrijgen via de webshop, en bij diverse groothandels zoals InstockMarket

Kom in contact

Faiafood ontwikkelt hoogwaardige plantaardige gemaksproducten op basis van uien, verse knoflook en gember. Faiafood levert onbewerkte, gesneden of gepureerde mixen van uien, verse knoflook en gember. Hiermee kan iedereen in een handomdraai een lekkere verse maaltijd op tafel toveren. Met Faiafood richten wij ons zowel tot consumenten als professionals. 

Wil je meer informatie of gewoon even hoi komen zeggen?