Snel scheppen met ui, knoflook en gember: Faiafood

Snel scheppen met ui, knoflook en gember zonder vieze handen: Faiafood

 

Faiafood – the tastemakers

Over de hele wereld zijn ui, knoflook en gember de basis voor bijna elk gerecht. Wie van koken houdt, heeft het vers in huis, anderen kiezen voor het gemak van gedroogd. Faiafood biedt vers én gemak: blokjes en schijfjes om te koken, fruiten, bakken of roosteren en purees om zo toe te voegen aan warme of koude gerechten. De pure gesneden, gehakte, gepureerde en geperste oergewassen komen rechtstreeks vanuit de reststromen van de lokale verse teelt en productie. Met de producten van Faiafood kan je gedoseerd verse uien, knoflook en gember aan je gerechten toevoegen zonder je handen vies te maken. Dat is lekker schoon, snel en duurzaam.

Oergewassen in de wereldkeuken

Van oudsher werden oergewassen als ui, knoflook en gember al geteeld vanwege de gezonde eigenschappen met veel vitamines en mineralen en weinig calorieën. In onze traditionele gerechten zorgen deze smaakmakers voor een extra exotische beleving. De eetcultuur in Nederland en België wordt steeds meer beïnvloed door wereldkeukens waarin uien, knoflook en gember een cruciale rol spelen. Faiafood brengt het pure product in een potje, alsof je het vers toevoegt aan je gerecht, maar dan zonder zelf te schillen, hakken of snijden. Een eenvoudige gehaktbal krijgt een lekkere pittige twist met wat gemberpuree. Voeg een hoeveelheid knoflookpuree toe aan je Italiaanse tomatensoep voor mediterrane vibe. Met de gember-knoflookpuree van Faiafood creëer je moeiteloos de authentieke smaak van Thaise groene curry.

Lokale telers met oog voor de toekomst

Achter Faiafood schuilt een jarenlange samenwerking tussen gerenommeerde lokale bedrijven, die al tientallen jaren een hechte familie vormen. Op hun land telen en verwerken ze oer-Hollandse uien, verse knoflook en gember, waarvan Faiafood de buitenbeentjes als reststroom gebruikt om pure smaakmakers te ontwikkelen, zoals purees en marinades. Op deze manier willen de bedrijven een bijdrage leveren aan het terugdringen van de voedselverspilling. “Elk onderdeel van de ui, knoflook en gember wordt met liefde geteeld en volledig gebruikt, zonder verspilling. Onze smaakmakers zijn een geschenk van de planeet, die we willen behouden om nog generaties voor ons gezonde voedsel te zorgen” aldus Francine Boschma, woordvoerder van Faiafood.

Verse smaakmakers zo toevoegen

Faiafood biedt een scala aan pure producten in zes verschillende variaties, met minimale toevoeging voor de houdbaarheid. Naast de klassieke verse knoflookpuree en verse gemberpuree, is er ook een 50/50 mix van knoflook en gember beschikbaar. Bovendien heeft Faiafood onlangs een reeks marinades toegevoegd aan het assortiment, ideaal voor het marineren van vlees, groenten, vis, garnalen en zoete saté voor onder andere de barbecue. De aïoli van Faiafood is een perfecte topping en dankzij het gebruik van verse knoflook blijft je adem fris.

Shots tot slot

Zeg je gember, zeg je shots. Faiafood voert ook enkele heerlijke gembershots met vers fruit en kruiden in opvallende smaakcombinaties mango-wortel, kurkuma-peper, granaatappel-cassis en appel-limoen. Deze kunnen niet alleen worden gebruikt als power boost, maar ook om mee te koken en smakelijke mock- en cocktails te bereiden.

Kom in contact

Faiafood ontwikkelt hoogwaardige plantaardige gemaksproducten op basis van uien, verse knoflook en gember. Faiafood levert onbewerkte, gesneden of gepureerde mixen van uien, verse knoflook en gember. Hiermee kan iedereen in een handomdraai een lekkere verse maaltijd op tafel toveren. Met Faiafood richten wij ons zowel tot consumenten als professionals. 

Wil je meer informatie of gewoon even hoi komen zeggen?