Meer gemak met basis ingrediënten ui, knoflook, gember van Faiafood 

Over de hele wereld zijn uien, knoflook en gember de basis voor bijna elk gerecht. De invloed van alle etnische keukens in Nederland en België zorgt voor groeiende vraag naar meer gemak rondom deze smaakmakers. Vier gerenommeerde producenten van deze oergewassen hebben de handen ineengeslagen om onder de naam Faiafood gesneden, gehakte, gepureerde en geperste producten aan te bieden.

Lees verder »

Snel scheppen met ui, knoflook en gember: Faiafood

ver de hele wereld zijn ui, knoflook en gember de basis voor bijna elk gerecht. Wie van koken houdt, heeft het vers in huis, anderen kiezen voor het gemak van gedroogd. Faiafood biedt vers én gemak: blokjes en schijfjes om te koken, fruiten, bakken of roosteren en purees om zo toe te voegen aan warme of koude gerechten. De pure gesneden, gehakte, gepureerde en geperste oergewassen komen rechtstreeks vanuit de reststromen van de lokale verse teelt en productie. Met de producten van Faiafood kan je gedoseerd verse uien, knoflook en gember aan je gerechten toevoegen zonder je handen vies te maken. Dat is lekker schoon, snel en duurzaam.

Lees verder »

“We willen de Faiafood-producten naar de Belgische markt brengen”

Sinds eind 2023 zijn de foodconcepten van Faiafood ook in enkele Belgische supermarkten te vinden. Naast de inmiddels bekende purees, marinades (Quick Taste) en gembershotjes (Quick Shot) is daar nu ook ‘Quick Start’ (versneden mixen van verse uien, knoflook en gember) aan toegevoegd. “In Nederland zijn ze iets verder op het gebied van ready-to-use producten, maar we zien met onze producten onder het Faiafood-merk ook een groot potentieel in België”, legt Maxime Roussel van Roussel Onions uit, dat samen met Sawari Fresh, Biesheuvel Knoflook en Waterman Onions onder de naam Faiafood een samenwerking heeft.

Lees verder »

Q&A MET DE (SMAAK)MAKERS achter Faiafood: Waterman Onions

Iedere maand publiceren we een mooi gesprek met de mensen achter Faiafood. We spreken dit keer met Erik Waterman van Waterman Onions.

Lees verder »